Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akar'ın Kazı Başkanlığında 3400 Yıllık Tablet Bulundu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akar'ın kazı başkanlığını yürüttüğü Atçana Höyük Eski Alalah Kentinde 3400 yıllık çivi yazılı tabletler bulundu.
Söz konusu tablette kim olduğu bilinemeyen bir krala yapılan ödemelerle ilgili bilgiler yer alıyor.
Tabletin özellikle zaman aralığı ve bölgede nadir bulunması nedeniyle oldukça önemli olduğunu ifade eden Doç. Dr. Murat Akar: “ Bölgede tarihsel süreçte Mitanni ile Hitit İmparatorluğu arasında bir kavganın olduğu, bu kavganın arasında kalan bölgesel krallığın da aslında bir zaman Hitit bir zaman ise Mitanni imparatorluklarına hizmet ettiğini biliyoruz. Tablet bu anlamda bizim için önemli. Aynı zamanda mevcut kralın kime hizmet ettiğini öğreneceğiz ancak bulgular çok yeni olduğu için daha fazla da bir şey söylemek için erken. Tabletin yayını bu yıl içerisinde tamamlanacak.” Dedi.