Uzaktan Eğitim Enstitü Fakültesi Kuruldu

Dünya Biyofizik Cemiyeti Eğitim Komisyonu başkanı ve Üniversitemiz Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Semire Uzun Göçmen’in de dahil olduğu dünyanın farklı üniversitelerinden 11 bilim insanı ve 2 idareci tarafından Uzaktan Eğitim Enstitü Fakültesi kuruldu.
Covid-19 sürecinde 2020 yılı boyunca online eğitim-öğretim yapacak olan bu fakülte mevcut sorunları tespit etmek, puı'nin mevcut yöneticileri ve/veya davet edecekleri konularında uzman akademisyenler tarafından başta covid-19, covid-19 sürecinde eğitimdeki zorluklar, mevcut olan imkanların bulunup tanıtılması, uzman ve doktoralı akademisyenlere puı üzerinden eğitim verme fırsatı yaratılması, ırkçılık karşıtı duruşa destek vermek, bilim de ve özellikle biyofizik alanında farklılıklara ve katılıma önem verilerek, farklı cinsiyet, ırk ve kültürlerden gelen biyofizikçilerin bilim alanına dahil edilerek desteklenmesi, üniversite öğrencileri ile online bilimsel araştırmalar yapmayı amaçlıyor.

2020 yılı boyunca buna yönelik Eğitim Etkinlikleri (Konferanslar, Paneller; Webinarlar) sunulacak, eğitimler "ÜCRETSİZ" olacak.