Akademik Personel Bilgileri

Genel CV     CV 2023 Yılı     CV Son 1 Yıllık    
Kimlik Bilgileri

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DUYGU BABAT

Dahili: 121
İş Telefonu : 0 (326) 267 3824
E-Posta : dbabat@mku.edu.tr
Diğer Bilgileri
Kadro:HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR./
AraştırmacıID:25726
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)
Üniversite: NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
Fakülte / Enstitü / Yüksekokul:SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Öğrenim Türü:Doktora
Öğrenim Yılları: 2019-
Tez:
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
Üniversite: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Fakülte / Enstitü / Yüksekokul:TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
Öğrenim Türü:Lisans
Öğrenim Yılları: 2004-2009
Tez:
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)
Üniversite: MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Fakülte / Enstitü / Yüksekokul:SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ
Öğrenim Türü:Yüksek Lisans
Öğrenim Yılları: -2012
Tez: Şehirlerin turizm ürünü olarak markalaştırılması: Hatay örneği
Yabancı Dil Bilgileri
İngilizce (TOEIC - 2011):615
İngilizce (KPDS - 2009):59
İngilizce (YÖKDİL - 2017):67.5
Akademik Görevler
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU/OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ/TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR./ 2015-
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/TURİZM REHBERLİĞİ VE SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ/SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ VE TURİZM REHBERLİĞİ PR./ 2013-2015
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ/SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ PR./ 2010-2013
İdari Görevler
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
2013-2015
Üniversite Dışı İş Deneyimi
Kadın İstihdamını Geliştirme Hibe Programı-AB Projesi Proje kapsamında gerekli belgeleri İngilizceden Türkçeye ya da Türkçeden İngilizceye çevirmek Çevirmen 2010-2011
Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programı-AB Projesi Dosya arşivi, raporlama, yürütücü ve proje ekibi arasında koordinasyonu sağlama Proje Sekreteri 2008-2009
Verdiği Dersler
Ders Düzeyi Akademik Yıl Ders Adı Ders Saati
Lisans 2014-2015 BİLETLEME VE REZERVASYON I (AMADEUS) (Türkçe) 4
Lisans 2014-2015 TURİZM PAZARLAMASI (Türkçe) 3
Lisans 2014-2015 ÖZEL İLGİ TURİZMİ (Türkçe) 2
Lisans 2014-2015 TURİZMDE TANITIM VE SATIŞ GELİŞTİRME (Türkçe) 3
Lisans 2014-2015 KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU (Türkçe) 2
Lisans 2014-2015 MÜŞTERİ İLİŞLİLERİ YÖNETİMİ (Türkçe) 3
Lisans 2013-2014 KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU (Türkçe) 2
Lisans 2013-2014 TURİZMDE TANITIM VE SATIŞ GELİŞTİRME (Türkçe) 3
Lisans 2013-2014 TURİZM PAZARLAMASI (Türkçe) 3
Lisans 2013-2014 ÖZEL İLGİ TURİZMİ (Türkçe) 2
Lisans 2013-2014 BİLETLEME VE REZERVASYON I (AMADEUS) (Türkçe) 4
Lisans 2013-2014 GENEL PAZARLAMA (Türkçe) 3
Lisans 2012-2013 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (Türkçe) 2
Lisans 2012-2013 KARİYER PLANLAMA (Türkçe) 2
Lisans 2014-2015 TURİZMDE ÇEVRESEL SİSTEMLER (Türkçe) 4
Lisans 2013-2014 BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ (Türkçe) 4
Önlisans 2014-2015 TOPLUMSAL HİZMET PROJELERİ (Türkçe) 2
Önlisans 2014-2015 OTEL İŞLETMELERİNDE MOBİLYA VE ODA TASARIMI (Türkçe) 4
Önlisans 2014-2015 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (Türkçe) 2
Önlisans 2014-2015 YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE OTOMAYON (Türkçe) 3
Önlisans 2014-2015 REKREASYON VE ANİMASYON (Türkçe) 2
Turizm Pazarlaması
Gastronomi
Turizm Planlaması
Turizm
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Makaleler
1 GÜREŞ NURİYE,ARSLAN SEDA,YÜKSEL CEVHER,VARIŞLI KARGIN AYLİN,BABAT DUYGU,GÜNDOĞDU MENEKŞE, Uluslararası, "The Impact of Electronic Word-of-Mouth Marketing on the Generation-Y’xxs Intention to Buy Tourism Services", 2019, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Pazarlama, İngilizce.
The Impact of Electronic Word-of-Mouth Marketing on the Generation-Y’xxs Intention to Buy Tourism Services
2 ESER GÜRSOY SEÇKİN, BABAT DUYGU, KIZILIRMAK İSMAİL, Ulusal, "Technology Usage In Tours: An Assetments By The View Of Tourists And Tourist Guides", 2019, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm, Türkçe.
Balikesir Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Dergisi Erişim Linki
3 GÖKÇE FİKRET,SUNAR Halil,BABAT DUYGU,GÖKÇE HASAN, Uluslararası, "Geçmişten Günümüze Farklı Bir Lezzet: Hatay Ceviz Reçeli (Tatlısı) From Past ToPresent A Different Taste: Walnut Jam-Dessert", 2018, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, İngilizce.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies Erişim Linki
4 BABAT DUYGU,GÖKÇE FİKRET,KOCABOZDOĞAN KAZIM, Uluslararası, "Hatay da Farklı Bir Lezzet: Kabak Tatlısı (A Different Taste in Hatay: Pumpkin Pie)", 2016, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies Erişim Linki
5 ELGÜN ASLI,AKTAŞ EYLİN,KOZAK METİN,BABAT DUYGU, Ulusal, "Yeni Tüketim Mekânları Olarak Havalimanı Terminalleri", 2013, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
Anatolia:?Turizm?Araştırmaları?Dergisi Erişim Linki
6 KILIÇ BURHAN,BABAT DUYGU, Ulusal, "Kalite Fonksiyon Göçerimi Yiyecek İçecek İşletmelerine Yönelik Kuramsal Bir Yaklaşım", 2011, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
KMÜ Sosyal ve Ekonomi·k Araştirmalar Dergi·si
Bildiriler
1 YEŞİLYURT HÜLYA,YEŞİLYURT CEM,BABAT DUYGU, Uluslararası, "Instagram’da ”Doğu Ekspresi” Etiketiyle Paylaşılan Fotoğrafların İncelenmesi", Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi (IWACT’xx18),Tam metin bildiri, 27.09.2018 - 30.09.2018,, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, İngilizce.
2 ESER SEÇKİN,ÇAKİCİ ABDULCELİL,BABAT DUYGU,KIZILIRMAK İSMAİL, Uluslararası, "Turlarda Teknoloji Kullanımı: Turist Rehberleri Gözüyle Bir Değerlendirme", III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu,Tam metin bildiri, 20.04.2018 - 21.04.2018,iSKENDERUN, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
3 GÜREŞ NURİYE,ARSLAN SEDA,YÜKSEL CEVHER,VARIŞLI AYLİN,BABAT DUYGU,GÜNDOĞDU MENEKŞE, Uluslararası, "Elektronik Ağızdan Ağıza İletişimin Y-Kuşağının Turizm Hizmetlerini Satın Alma Niyeti Üzerindeki Etkisi", VII. Ulusal III. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu,Özet bildiri, 20.04.2018 - 21.04.2018,, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Pazarlama, Türkçe.
4 GÖKÇE FİKRET,BABAT DUYGU,GÖKÇE HASAN,SUNAR HALİL, Uluslararası, "Geçmişten Günümüze Farklı Bir Lezzet: Ceviz Reçeli (Tatlısı)", Gastronomi Kongresi,Özet bildiri, 22.03.2018 - 25.03.2018,Ankara, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
5 BABAT DUYGU,GÖKÇE FİKRET,VARIŞLI AYLİN, Uluslararası, "HATAY MUTFAK KÜLTÜRÜNÜN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE, YÖRESEL YİYECEK ÜRETİCİLERİNİN ROLÜ", 1ST INTERNATIONAL SUSTAINABLETOURISM CONGRESS,Tam metin bildiri, 23.11.2017 - 25.11.2017,Kastamonu, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
Erişim Linki
6 AKTAŞ EYLİN,KOZAK METİN,BABAT DUYGU,KULAKOĞLU DİLEK NUR, Ulusal, "Akademisyen Kimliğindeki Dönüşüm Ve Bilimsel Araştırma Faaliyetinin Sürekliliği: Turizm Akademisyenleri Üzerine Eleştirel Bir Değerlendirme", VI. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Konferansı,Tam metin bildiri, 12.04.2012 - 15.04.2012,, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
7 DEMİR ŞİRVAN, DEMİR MAHMUT, BABAT DUYGU, Uluslararası, "Turizm Bölümü Öğrencilerinin Serbest Zaman Gereksinimi-Serbest Zaman Doyumu İlişkisi Algılamaları.", Antalya: I. Rekreasyon Araştırmaları Kongresi,Tam metin bildiri, 12.04.2012 - 15.04.2012,ANTALYA, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm, Türkçe.
8 TOSUN CEVAT,GÖKÇE FİKRET,KOCABOZDOĞAN KAZIM,BİLİM YASİN,BABAT DUYGU, Ulusal, "AB Destekli Turizm Eğitim Projeleri Samandağ Turizm Sektöründe Kadın İstihdamını Geliştirme Projesi SAKİP", I.Uluslararası IV. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu,Tam metin bildiri, 1.12.2011 - 4.12.2011,Isparta, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
9 BABAT DUYGU, Ulusal, "Postmodern Zaman Turizminde Göstergelerin Tüketimi", . VIII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Konferansı,, 27.04.2016 - 30.04.2016,, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
10 GÖKÇE FİKRET,BABAT DUYGU,GÖKÇE HASAN,SUNAR Halil, Uluslararası, "GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE FARKLI BİR LEZZET: CEVİZ REÇELİ (TATLISI)", gastronomi kongresi,Özet bildiri, 22.03.2018 - 25.03.2018,, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
11 BABAT DUYGU,GÖKÇE FİKRET,DEMİR MAHMUT, Ulusal, "AB Fonlu Hibe Projelerinin Turizm Sektörüne Ara Eleman Yetiştirilmesinde Yeri", 1. Uluslararası Turizm ve Otelcilik Sempozyumu,Tam metin bildiri, 29.09.2011 - 1.10.2011,, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
12 BABAT DUYGU,EREN MEHMET, Ulusal, "Hatay, UNESCO Gastronomi Şehri Olduğunun Farkında mı?", Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu,Tam metin bildiri, 20.04.2018 - 21.04.2018,, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm, Türkçe.
Kitaplar
1 BABAT DUYGU, "TURİZM AKADEMİSİNDE KAYBETTİKLERİMİZ ANISINA", Yayın Yeri:Detay Yayıncılık, 2023,9786052548684, Ankara, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
2 BABAT DUYGU, "TÜRKİYE’NİN SOKAK LEZZETLERİ", Yayın Yeri:NOBEL, 2023,978-625-371-050-7, Ankara, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları .
3 BABAT DUYGU, "Türkiye Turizm Ansiklopedisi", Yayın Yeri:Detayyayın, 2022,4440000000821, Ankara, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
4 BABAT DUYGU, "Türkiye Turizm Ansiklopedisi", Yayın Yeri:Detayyayın, 2022,4440000000821, Ankara, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
5 BABAT DUYGU, "Türkiye Turizm Ansiklopedisi", Yayın Yeri:Detayyayın, 2022,4440000000821, Ankara, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
6 BABAT DUYGU, GÖKÇE FİKRET, "TÜRKİYE LEZZET ROTALARI", Yayın Yeri:DETAY YAYINCILIK, 2021,978-605-254-509-6, ANKARA, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
7 BABAT DUYGU, GÖKÇE FİKRET, DEMİRTAŞ NİHAT, "Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism", Yayın Yeri:Peter Lang GmbH, 2021,978-3-631-85523-2, BERLİN, İngilizce,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
8 BABAT DUYGU, "TÜRK TURİZMİNE KANAT GERENLER 4 Gastronomi ve Eğlence İşletmecileri", Yayın Yeri:Detay Yayıncılık, 2020,9786052542163, Ankara, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm .
9 BABAT DUYGU, "TÜRK TURİZMİNE KANAT GERENLER 5 Kadın Turizmciler", Yayın Yeri:Detay Yayın, 2020,9786052542675, Ankara, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm .
10 BABAT DUYGU, "TÜRK TURİZMİNE KANAT GERENLER 5 Kadın Turizmciler", Yayın Yeri:Detay Yayın, 2020,9786052542675, Ankara, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm .
11 VARIŞLI KARGIN AYLİN,BABAT DUYGU, "Alternatif Turizm (Turizmin 41 Türü)", Yayın Yeri:Detay Yayıncılık, 2020,978-605-254-238-5, Ankara, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm .
12 BABAT DUYGU, "Fırattan Volgaya Medeniyetler Köprüsü", Yayın Yeri:Adıyaman Üniversitesi Yayınları, 2015,978-605-9134-00-2, Adıyaman, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
13 BABAT DUYGU, "Fırattan Volgaya Medeniyetler Köprüsü", Yayın Yeri:Adıyaman Üniversitesi Yayınları, 2015,978-605-9134-00-2, Adıyaman, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
14 BABAT DUYGU, "Fırattan Volgaya Medeniyetler Köprüsü", Yayın Yeri:Adıyaman Üniversitesi Yayınları, 2015,978-605-9134-00-2, Adıyaman, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
15 BABAT DUYGU, "Fırattan Volgaya Medeniyetler Köprüsü", Yayın Yeri:Adıyaman Üniversitesi Yayınları, 2015,978-605-9134-00-2, Adıyaman, Türkçe,Basılı,Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm .
Editörlükler
Yayın Hakemlikleri
Üyelikler
Yüklenen Belgeler