DOÇENT CEMİL KÜREKCİ

Kimlik Bilgileri

CEMİL KÜREKCİ

İletişim Bilgileri
   :  - 
  : ckurekci@mku.edu.tr
Kurum Bilgileri
Birim : HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/VETERİNER FAKÜLTESİ/GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/VETERİNERLİK GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/
Doktora
Üniversite : The University of Queensland
Fakülte / Enstitü / Yüksekokul :
Bölüm / Program / Anabilim Dalı :
Öğrenim Yılları : 2008-2012
Tez : Development of Antimicrobial Therapies Against Campylobacter jejuni in Poultry
Yüksek Lisans
Üniversite :
Fakülte / Enstitü / Yüksekokul :
Bölüm / Program / Anabilim Dalı :
Öğrenim Yılları :
Tez :
Lisans
Üniversite : MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Fakülte / Enstitü / Yüksekokul : VETERİNER FAKÜLTESİ
Bölüm / Program / Anabilim Dalı : VETERİNER PR.
Öğrenim Yılları : 2000-2005
Tez :
Yabancı Dil Bilgileri
Yabancı Dil Sınav Türü Puan Sınav Yılı
İngilizce YDS 82.50000 2013
İspanyolca Diğer Belge A 2011
İngilizce IELTS 6.5 2008
Akademik Görevler
YARDIMCI DOÇENT MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
2013-
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
2012-2013
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ The University of Queensland
2008-2011
İdari Görevler
Üniversite Dışı İş Deneyimi
Veteriner Hekim Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2004-2007
Tutor The University of Queensland 2009-2011
Proje Yardımcı Araştırıcı The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) 2009-2011
Doktora
Yüksek Lisans
Lisans
Ders Adı Ders Saati Akademik Yıl
Gıda Hijyeni ve Kontrolü 4 2014-2015
Gıda Güvenliği ve Kontrolü HACCP 1 2014-2015
Süt Hijyeni ve Teknolojisi 1 2015-2016
Gıda Kalıntı ve Kontaminantları 2 2015-2016
Süt Bilimi ve Teknolojisi 3 2015-2016
Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi 5 2016-2017
Gıda İşletmelerinde Sanitasyon 1 2013-2014
Süt Hijyeni ve Teknolojisi 4 2013-2014
Dergi Adı: Aquaculture Research
Makale Adı: Determination of selected antibiotics in farmed fish species using LC-MS/MS
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: JOURNAL OF FOOD SAFETY
Makale Adı: Evaluation of bulk tank raw milk and raw chicken meat samples as source of ESBL producing Escherichia coli in Turkey: Recent insights
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Türkçe 2018 Erişim Linki
Dergi Adı: Journal of Food Measurement and Characterization
Makale Adı: Characteristics of ciprofloxacin resistant Campylobacter spp. isolated from chicken meat in Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Makale Adı: Tavuk Kas Dokularında LC-MS/MS ile Çoklu Antibiyotik Kalıntılarının Taranması
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Türkçe 2018 Erişim Linki
Dergi Adı: FOOD CONTROL
Makale Adı: Isolation, molecular characterization and antimicrobial resistance of enterobacteriaceae isolated from fish and seafood
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 2018 Erişim Linki
Dergi Adı: FOOD CONTROL
Makale Adı: Occurrence and health risk assessment of aflatoxins and ochratoxin a in Sürk, a Turkish dairy food, as studied by HPLC
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 2018 Erişim Linki
Dergi Adı: Journal of Global Antimicrobial Resistance
Makale Adı: First report of Escherichia coli carrying the mobile colistin resistance gene mcr-1 in Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Tıbbi Mikrobiyoloji
İngilizce 2018 Erişim Linki
Dergi Adı: Türkiye Klinikleri, J. Anim. Nutr. Nutir. Dis.
Makale Adı: Uçucu Yağlar: Antimikrobiyal Açıdan Uçucu Yağlar:In-Vitro ve In-Vivo Çalışmalar
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Türkçe 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: Journal of Water and Health
Makale Adı: Characterization of extended spectrum beta -lactamase (ESBL)-producing Escherichia coli in Asi (Orontes) River in Turkey
Alan Adı: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Su Ürünleri
İngilizce 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: Cellular and Molecular Biology
Makale Adı: Insufficient decontamination in Sewage treatment plants induce the risk of artificial selection of extended-spectrum β-lactamase producing Escherichia coli
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: Journal of Dairy Science
Makale Adı: Short communication Prevalence antimicrobial resistance and resistant traits of coagulase negative staphylococci isolated from cheese samples in Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2016 Erişim Linki
Dergi Adı: Journal of Food Measurement and Characterization
Makale Adı: Occurrence genetic characterization and antimicrobial resistance of extended spectrum lactamase producing Escherichia coli isolated from Sürk samples a traditional turkish cheese
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2016 Erişim Linki
Dergi Adı: LWT - Food Science and Technology
Makale Adı: Prevalence antimicrobial resistance and virulence traits in enterococci from food of animal origin in Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2016 Erişim Linki
Dergi Adı: Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Makale Adı: Applicability of Raman Spectroscopy for Characterization of Three Major Foodborne Pathogens
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 2016 Erişim Linki
Dergi Adı: Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Makale Adı: Investigation of The Effectiveness of Some Plant Compounds and Essential Oils of Corymbia Citriodora Against Foodborne Pathogens
Alan Adı: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
İngilizce 2016 Erişim Linki
Dergi Adı: Korean Journal for Food Science of Animal Resources
Makale Adı: Characterisation of Phenotypic and Genotypic Antibiotic Resistance Profile of Enterococci from Cheeses in Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2016 Erişim Linki
Dergi Adı: Journal of Food Science
Makale Adı: Prevalence of Lactamase Producing Escherichia coli from Retail Meat in Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2015 Erişim Linki
Dergi Adı: Poultry Science
Makale Adı: Effects of feeding plant derived agents on the colonization of Campylobacter jejuni in broiler chickens
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2014 Erişim Linki
Dergi Adı: International Journal of Food Microbiology
Makale Adı: Antimicrobial activity of essential oils and five terpenoid compounds against Campylobacter jejuni in pure and mixed culture experiments
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2013 Erişim Linki
Dergi Adı: Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy
Makale Adı: Antimicrobial susceptibility pattern and SCCmec types of methicillin resistant coagulase negative staphylococci from subclinical bovine mastitis in Hatay Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2014 Erişim Linki
Dergi Adı: Phytotherapy Research
Makale Adı: Screening of Australian Plants for Antimicrobial Activity against Campylobacter jejuni
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2012 Erişim Linki
Yazar Adı: YİPEL MUSTAFA,TEKELİ İBRAHİM OZAN,KÜREKCİ CEMİL
Makale Adı: Multi-classes antibiotic residue determination in chicken meatsamples by liquid chromatography-mass spectrometry
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Farmakoloji ve Toksikolojisi
İngilizce 23.10.2017 Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,AYDIN MUHSİN,NALBANTOĞLU UFUK,GÜNDOĞDU AYCAN
Makale Adı: Mobil Kolistin Direncinin Türkiye Rezistom Ekosistemindeki İlk Sinyalleri: Besin Kaynaklı E. coli Suşlarında mcr-1 Geninin Tespiti
Alan Adı: Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı->Biyoloji
Türkçe 06.04.2018 Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,ÖZSOY BÜLENT,YAKAN AKIN
Makale Adı: Mikrokapsülasyon ile hazırlanmış bitkisel uçucu yağların ve bileşenlerin bıldırcınlarda karkas özelliklerine olan etkileri
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 03.10.2017 Erişim Linki
Yazar Adı: MASATCIOĞLU MUSTAFA TUĞRUL,Wieczorek Kinga,Osek Jacek,KÜREKCİ CEMİL
Makale Adı: Buğday Unu Örneklerinde Escherichia coli izolasyonu ve Karakterizasyonu
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 03.10.2017 Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,TEKELİ İBRAHİM OZAN
Makale Adı: Türkiye Menşeli Gıdalar Hakkında RASSF sistemine yapılan bildirimlerin gıda güvenliği yönünden değerlendirilmesi
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 03.10.2017 Erişim Linki
Yazar Adı: Müjde Cem,AYDIN MUHSİN,KÜREKCİ CEMİL
Makale Adı: Tank Sütlerinden İzole Edilen Macrococcus caseolyticus Suşlarının Antimikrobiyal Duyarlılıklarının Belirlenmesi
Alan Adı: Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı->Biyoloji
İngilizce 02.05.2017 Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,ASLANTAŞ ÖZKAN,PEHLİVANLAR ÖNEN SEVDA,YİPEL MUSTAFA,GÜNDOĞDU AYCAN
Makale Adı: Prevalence and Antimicrobial Resistancer Profile of Enterococci in cheese in Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,AYDIN MUHSİN,YİPEL MUSTAFA,GÜNDOĞDU AYCAN,KATOULI MOHAMMAD
Makale Adı: Extended spectrum B lactamase ESBL producing Escherichia coli in Asi Orontes river and urban wastewater in Hatay Turkey
Alan Adı: Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı->Biyoloji
İngilizce Erişim Linki
Yazar Adı: Horuz Müge,AVŞAR YAHYA KEMAL,KÜREKCİ CEMİL
Makale Adı: Sürk peynirlerinde genişlemiş spektrumlu beta laktamaz sentezleyen Escherichia coli varlığı antibiyotik direnç ve moleküler karakterizasyonu
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Türkçe Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,PADMANABHA JAG,BISHOP HURLEY SHARON,HASSAN ERROL,AL JASSIM RAFAT,MCSWEENEY CHRIS
Makale Adı: Development and validation of in vitro fermentation assay for evaluation of anti Campylobacter agents
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL
Makale Adı: An investigation of RAMAN and fourier transform infrared spectroscopy as an identification tool for foodborne pathogens
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce Erişim Linki
Yazar Adı: Padmanabha Jagadish,Liu Jing,KÜREKCİ CEMİL,Denman Stuart,McSweeney Christopher
Makale Adı: A methylotrophic methanogen isolate from the Thermoplasmatales affiliated RCC clade may provide insight into the role of this group in the rumen
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 01.06.2013 Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,YİPEL MUSTAFA,GÜNDOĞDU AYCAN
Makale Adı: Asi Irmağı ile belediye atık arıtılmış su örneklerinde enterobacteriacea ların varlığı ve antibiyotik duyarlılıklarının belirlenmesi
Alan Adı: Mühendislik Temel Alanı->Çevre Bilimleri ve Mühendisliği
Türkçe 25.05.2015 Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,BISHOP HURLEY SHARON,HASSAN ERROL,PADMANABHA JAGADISH,AL JASSIM RAFAT,MCSWEENEY CHRISTOPHER S
Makale Adı: The evaluation of anti Campylobacter activity of plant extracts pure compounds of essential oils with native microflora
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
İngilizce 01.09.2014 Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,BISHOP HURLEY SHARON,VERCOE PHILIP,AL JASSIM RAFAT,MCSWEENEY CHRISTOPHER
Makale Adı: Screening of some Australian native plants for antimicrobial activity against Campylobacter jejuni
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 25.06.2009 Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,BISHOP HURLEY SHARON,AL JASSIM RAFAT,MCSWEENEY CHRIS
Makale Adı: Peptides obtained from a phage display library shows anti Campylobacter activity
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 05.08.2011 Erişim Linki
Yazar Adı: YILMAZ EBRU ŞEBNEM,PEHLİVANLAR ÖNEN SEVDA,ASLANTAŞ ÖZKAN,TÜRKYILMAZ SÜHEYLA,KÜREKCİ CEMİL
Makale Adı: Antimicrobial resistance and virulence patterns of Enterococcus faecalis strains isolated from minced meat in Hatay Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 01.10.2013 Erişim Linki
Yazar Adı: KÜREKCİ CEMİL,Al Jassim Rafat,McSweeney Christopher,Bishop Hurley Sharon
Makale Adı: Antimicrobial activities of phage displayed peptides selected for Campylobacter jeuni
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 01.04.2013 Erişim Linki
Yazar Adı: ASLANTAŞ ÖZKAN,yılmaz mehmet ali,YILMAZ EBRU ŞEBNEM,KÜREKCİ CEMİL
Makale Adı: Methicillin resistance among coagulase negative Staphylococci isolated from subclinical bovine mastitis in Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 01.10.2013 Erişim Linki
Yazar Adı: PEHLİVANLAR ÖNEN SEVDA,ASLANTAŞ ÖZKAN,YILMAZ EBRU ŞEBNEM,KÜREKCİ CEMİL
Makale Adı: First description of extended spectrum beta lactamase ESBL producing Escherichia coli isolated from minced meat sold in Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 01.10.2013 Erişim Linki
Yazar Adı: PEHLİVANLAR ÖNEN SEVDA,ASLANTAŞ ÖZKAN,YILMAZ EBRU ŞEBNEM,KÜREKCİ CEMİL
Makale Adı: Tavuk etlerinde genişlemiş spektrumlu beta laktamaz sentezleyen Escherichia coli izolasyonu ve moleküler karakterizasyonu
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Türkçe 01.04.2013 Erişim Linki
Projeler
Acanthamoeba Keratiti Tedavisinde Etkili Bitkisel Uçucu Yağ Bileşenlerinin Araştırılması ve Göz Damlası Haline Getirilmesi
Hastane ve kentsel atık arıtılmış su metagenomunda de novo mikrobiyal çeşitlilik rezistom virülom ve mobilom analizlerinin yapılması
Doğal Bitkisel Kompoundların Bırdırcınlarda Et Kalitesi Üzerine Etkileri
Hatay İlinde Tüketime Sunulan Sürklerde Genişlemiş Spektrumlu Beta Laktamaz GSBL Sentezleyen Escherichia coli Prevalansının Belirlenmesi ve Moleküler Karakterizasyonu
Hastane ve kentsel atık arıtılmış su metagenomunda de nova mikrobiyal çeşitlilik rezistom virülom ve mobilom analizlerinin yapılması
Teknoloji ve AR Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde gıda analiz ve moleküler genetik laboratuvarları kurulumu
Asi Irmağından izole edilen GSBL üreten E coli lerin halk sağlığı yönünden incelenmesi
Kültür Balıklarında Çoklu Antibiyotik Kalıntılarının Belirlenmesi ve Tüketim Alışkanlıklarına Bağlı Olarak Risk Değerlendirilmesinin Yapılması
Tavuk Etlerinden İzole Edilen Campylobacter Türlerinin Antimikrobiyal Duyarlılıklarının ve Direnç Mekanizmalarının Belirlenmesi
Hatay İli nde Tüketime Sunulan Tavuk Etlerinde Genişlemiş Spektrumlu Beta Laktamaz GSBL Sentezleyen Escherichia coli Prevalansının Belirlenmesi ve Moleküler Karekterizasyonu
Patentler
Ödüller
1. Poster Üçüncülüğü
Tasarımlar
Sanatsal Faaliyetler
Dosyalar