DOÇENT HAYRİYE YEŞİM CAN

Kimlik Bilgileri

HAYRİYE YEŞİM CAN

İletişim Bilgileri
   : (0 326) 245 58 45 -  1510
  : yesimcan@mku.edu.tr, yesimmcan@yahoo.com
Kurum Bilgileri
Birim : HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/VETERİNER FAKÜLTESİ/GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/VETERİNERLİK GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/
Doktora
Üniversite : ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Fakülte / Enstitü / Yüksekokul : SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Bölüm / Program / Anabilim Dalı : GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI (DİSİPLİNLERARASI)
Öğrenim Yılları : 2005-2011
Tez : Farklı tip peynirlerde Staphylococcus aureus’xxun enterotoksin oluşturma yeteneği ile antibiyotik direncinin belirlenmesi
Yüksek Lisans
Üniversite :
Fakülte / Enstitü / Yüksekokul :
Bölüm / Program / Anabilim Dalı :
Öğrenim Yılları :
Tez :
Lisans
Üniversite : ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Fakülte / Enstitü / Yüksekokul : VETERİNER FAKÜLTESİ
Bölüm / Program / Anabilim Dalı : VETERİNER PR.
Öğrenim Yılları : 1998-2003
Tez :
Yabancı Dil Bilgileri
Yabancı Dil Sınav Türü Puan Sınav Yılı
İngilizce ÜDS 73.750 2006
Akademik Görevler
DOÇENT HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
2018-
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
2011-2018
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2005-2011
İdari Görevler
Birim Akademik Teşvik Komisyonu MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
2017-
Yemek Hizmeti Kontrol Teşkilatı Üye MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRLÜK
2017-2018
Entegre Sistem Koordinatörü MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ
2012-2013
Yemek Hizmeti Kontrol Görevlisi Yedek Üye MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRLÜK
2012-2013
Yemek Hizmeti Kontrol Teşkilatı Asil Üye MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRLÜK
2016-2017
Üniversite Dışı İş Deneyimi
Erasmus Personnel Mobility Program University of Life Sciences in Lublin, Polonya 2014-2014
Doktora
Yüksek Lisans
Lisans
Ders Adı Ders Saati Akademik Yıl
Veteriner Hekimliği ve Halk Sağlığı 1 2018-2019
Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi 5 2018-2019
Süt Hijyeni ve Teknolojisi 4 2017-2018
Gıda Kalıntı ve Kontaminantları 2 2017-2018
Süt Bilimi ve Teknolojisi 3 2017-2018
Fermente Et ve Süt Ürünleri 1 2016-2017
Gıda Hijyeni ve Kontrolü 4 2016-2017
Arı Ürünleri ve Teknolojisi 2 2016-2017
Et Bilimi ve Teknolojisi 2 2016-2017
Veteriner Hekimliği ve Halk Sağlığı 1 2016-2017
Gıda Güvenliği, Kontrolü ve HACCP 1 2016-2017
Kanatlı Hayvan Kesim İşlemleri 2 2016-2017
Arı Ürünleri ve Teknolojisi 2 2015-2016
Gıda Hijyeni ve Kontrolü 4 2015-2016
Fermente Et ve Süt Ürünleri 1 2013-2014
Süt Hijyeni ve Teknolojisi 4 2013-2014
Et Muayenesi ve Teknolojisi 7 2013-2014
Süt Bilimi ve Teknolojisi 3 2014-2015
Süt Hijyeni ve Teknolojisi 4 2014-2015
Dergi Adı: CIENCIA RURAL
Makale Adı: Antimicrobial susceptibility and virulence-associated genes in Campylobacterisolates from milk and wastewater in Hatay, Turkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2019 Erişim Linki
Dergi Adı: Toxicology Letters
Makale Adı: Determination of melamine in milk and dairy products by HPLC
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2011 Erişim Linki
Dergi Adı: Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
Makale Adı: Prevalence and antimicrobial resistance ofSalmonella isolated from bovine and ovine samplesin slaughterhouses of Algiers, Algeria
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2018 Erişim Linki
Dergi Adı: VETERINARSKI ARHIV
Makale Adı: The prevalence, vancomycin resistance and virulence gene profiles ofEnterococcus species recovered from different foods of animal origin
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2018 Erişim Linki
Dergi Adı: Korean Journal for Food Science of Animal Resources
Makale Adı: Molecular Typing and Antimicrobial Susceptibility of Staphylococcus aureus Strains Isolated from Raw Milk, Cheese, Minced Meat, and Chicken Meat Samples
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: Food Science and Technology
Makale Adı: Occurence and antimicrobial resistance of Arcobacter species in food and slaughterhouse samples
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: Food Science and Technology
Makale Adı: Fish consumption preferences and factors influencing it
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2015 Erişim Linki
Dergi Adı: Food Science and Technology
Makale Adı: Prevalence of Listeria monocytogenes in poultry meat
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2015 Erişim Linki
Dergi Adı: Archiv für Lebensmittelhygiene
Makale Adı: Determination of microbial surface contamination on beef carcasses
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2010 Erişim Linki
Dergi Adı: Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
Makale Adı: Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliğinde Antibiyotik Kullanımı ve Kalıntı Riski
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 2008 Erişim Linki
Dergi Adı: Dünya Gıda Dergisi
Makale Adı: Gıda Endüstrisinde Antimikrobiyel Paketleme
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 2008 Erişim Linki
Dergi Adı: Süt Dünyası-Süt Ürünleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Dergisi
Makale Adı: Süt Hijyeni ve Önemi
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 2009 Erişim Linki
Dergi Adı: Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
Makale Adı: Gıdalarda Mikotoksinlerin Saptanmasında Kullanılan Analiz Yöntemleri
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: Kocatepe Veterinary Journal
Makale Adı: Seasonal Distribution and Virulence Properties of Escherichia coli O157, Escherichia coli O157:H7 Isolated from Minced Meat and Traditional Cheese Samples
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Makale Adı: Methicillin-resistant Staphylococcus aureus in milk from dairycows with chronic mastitis
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2017 Erişim Linki
Dergi Adı: Medycyna Weterynaryjna-Veterinary Medicine-Science and Practice
Makale Adı: Detection of Salmonella spp Salmonella Enteritidis Salmonella Typhi and Salmonella Typhimurium in cream cakes by polymerase chain reaction PCR
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2014 Erişim Linki
Dergi Adı: Mljekarstvo
Makale Adı: Detection of Coxiella burnetii in cows goats and ewes bulk milk samples using polymerase chain reaction PCR
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2015 Erişim Linki
Dergi Adı: Journal of Dairy Science
Makale Adı: Determination of melamine in milk and dairy products by high performance liquid chromatography
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2012 Erişim Linki
Dergi Adı: Food Control
Makale Adı: Detection of enterotoxigenic and antimicrobial resistant S aureus in Turkish cheeses
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 2012 Erişim Linki
Yazar Adı: CAN MEHMET FERİT,CAN HAYRİYE YEŞİM
Makale Adı: Tendency of Per Capita Red and Poultry Meat Production in the World andTurkey
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 19.06.2019 Erişim Linki
Yazar Adı: CAN HAYRİYE YEŞİM,ELMALI MEHMET
Makale Adı: Presence of Escherichia coli O157:H7 in Raw Milk Samples and Determination of Some Virulence Properties of Isolates
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 08.10.2017 Erişim Linki
Yazar Adı: ELMALI MEHMET,CAN HAYRİYE YEŞİM
Makale Adı: Investigation of the presence of Campylobacter jejuni, Campylobacter coli, and Campylobacter lari in different sources by multiplex PCR
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 13.05.2017 Erişim Linki
Yazar Adı: ELMALI MEHMET,CAN HAYRİYE YEŞİM
Makale Adı: VIRULENCE GENE PROFILES OF CAMPYLOBACTER JEJUNI FROM CATTLE SLAUGHTERHOUSE WASTEWATER ISOLATES
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 23.10.2017 Erişim Linki
Yazar Adı: CAN HAYRİYE YEŞİM,ELMALI MEHMET
Makale Adı: Hatay da Tüketime Sunulan Farklı Tip Gıdalarda Staphylococcus aureus İnsidensi ve Antibiyotik Direncinin Belirlenmesi
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 07.10.2015 Erişim Linki
Yazar Adı: CAN HAYRİYE YEŞİM
Makale Adı: Investigation of Staphylococcus aureus and methicillin resistant Staphylococcus aureus MRSA in milk from dairy cows with chronic mastitis
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 14.11.2016 Erişim Linki
Yazar Adı: CAN HAYRİYE YEŞİM,ELMALI MEHMET
Makale Adı: Detection of Escherichia coli O157 H7 in minced meat samples by using immunomagnetic separation IMS and PCR
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 14.11.2016 Erişim Linki
Yazar Adı: ÖZDEMİR HAYDAR,ŞİRELİ UFUK TANSEL,CAN HAYRİYE YEŞİM
Makale Adı: Determination of microbial surface contamination on beef carcasses
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 04.11.2008 Erişim Linki
Yazar Adı: ELMALI MEHMET,CAN HAYRİYE YEŞİM
Makale Adı: Farklı Kaynaklardan PCR Kullanılarak Arcobacter Türlerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 07.10.2015 Erişim Linki
Yazar Adı: ELMALI MEHMET,CAN HAYRİYE YEŞİM,YAMAN HİLMİ
Makale Adı: Marketlerde Satışa Sunulan Kanatlı Etlerinde Listeria monocytogenes in PCR Tekniği Kullanılarak Saptanması
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 03.04.2013 Erişim Linki
Yazar Adı: CAN MEHMET FERİT,CAN HAYRİYE YEŞİM,AYDIN EROL
Makale Adı: Balık Tüketim Alışkanlıklarının Sosyo Ekonomik Analizi Hatay Örneği
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 03.04.2013 Erişim Linki
Yazar Adı: CAN HAYRİYE YEŞİM,ELMALI MEHMET,ÖNER SÜLEYMAN
Makale Adı: Hatay da Tüketime Sunulan Kremalı Pastalarda Salmonella spp Salmonella Enteritidis Typhi ve Typhimurium un PCR Tekniği ile Saptanması
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Türkçe 03.04.2013 Erişim Linki
Yazar Adı: FİLAZİ AYHAN,ŞİRELİ UFUK TANSEL,EKİCİ HÜSAMETTİN,CAN HAYRİYE YEŞİM,karagöz alper
Makale Adı: Determination of melamine in milk and dairy products by HPLC
Alan Adı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
İngilizce 28.08.2011 Erişim Linki
Projeler
Değişik örneklerden elde edilen Campylobacter jejuni suşlarının bazı virülens özellikleri ile antibiyotik direnç profilinin belirlenmesi
Farklı Tip Peynirlerde Staphylococcus aureus’un Enterotoksin Oluşturma Yeteneği ile Antibiyotik Direncinin Belirlenmesi (Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi)
Süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıklarına etkili faktörler Doğu Akdeniz Örneği
Farklı kaynaklardan bazı Enterococcus spp izolasyonu ve izolatların moleküler karakterizasyonu ile bazı antibiyotiklere karşı direnç profilinin belirlenmesi
Farklı kaynaklardan Arcobacter türlerinin izolasyonu izolatların PCR kullanılarak tür boyutunda identifikasyonu ve izolatların bazı antibiyotiklere karşı duyarlılığının belirlenmesi
Bazı hayvansal gıdalarda E coli O157 ve E coli O157 H7 varlığının saptanması ve izolatların moleküler karakterizasyonu
Hatay da tüketime sunulan farklı tip gıdalarda Staphylococcus aureus insidensi ve antibiyotik direncinin belirlenmesi
Hatay bölgesindeki inek koyun ve keçi sütlerinde Coxiella burnetii nin PCR tekniği ile saptanması
Marketlerde satışa sunulan kanatlı etlerinde Listeria monocytogenes in PCR tekniği kullanılarak saptanması
Süt ve süt ürünlerinde melamin düzeyinin HPLC High Performance Liquid Chromatography yöntemi ile belirlenmesi
Sığır karkaslarında mikrobiyel yüzey kontaminasyonunun belirlenmesi
Patentler
Ödüller
1. Bilimsel Faaliyet Teşvik Ödülü (SCI-Exp)
1. Yayın Teşvik Ödülü (SCI-Exp)
1. Yayın Teşvik Ödülü (SCI-Exp)
1. Yayın Teşvik Ödülü (SCI-Exp)
1. Akademik Teşvik Ödülü (SCI-Exp)
Tasarımlar
Sanatsal Faaliyetler
Dosyalar