1 |
CAN HAYRİYE YEŞİM, ELMALI MEHMET, KARAGÖZ ALPER, DİŞLİ HÜSEYİN BURAK, Uluslararası, "Psychrotrophic properties, toxigenic characteristics, and PFGE profiles of Bacillus cereus isolated from different foods and spices", 2022, Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi>Bacillus cereus, İngilizce.
Ciencia Rural
Erişim Linki
|
2 |
ELMALI MEHMET,CAN HAYRİYE YEŞİM, Uluslararası, "Antimicrobial susceptibility and virulence-associated genes in Campylobacter isolates from milk and wastewater in Hatay, Turkey", 2019, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, İngilizce.
Ciência Rural
|
3 |
ELMALI MEHMET,CAN HAYRİYE YEŞİM, Uluslararası, "The prevalence, vancomycin resistance and virulence gene profiles ofEnterococcus species recovered from different foods of animal origin", 2018, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, İngilizce.
VETERINARSKI ARHIV
|
4 |
CAN HAYRİYE YEŞİM,ELMALI MEHMET,ERGÜN YAŞAR, Ulusal, "Methicillin-resistant Staphylococcus aureus in milk from dairycows with chronic mastitis", 2017, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Eurasian Journalof Veterinary Sciences
|
5 |
CAN HAYRİYE YEŞİM,ELMALI MEHMET, Ulusal, "Seasonal Distribution and Virulence Properties of Escherichia coliO157, Escherichia coli O157:H7 Isolated from Minced Meat andTraditional Cheese Samples", 2017, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Kocatepe Veterinary Journal
|
6 |
ELMALI MEHMET,CAN HAYRİYE YEŞİM, Uluslararası, "Occurence and antimicrobial resistance of Arcobacter speciesin food and slaughterhouse samples", 2017, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK, İngilizce.
Food Science and Technology
|
7 |
CAN HAYRİYE YEŞİM,ELMALI MEHMET,Karagöz Alper, Uluslararası, "Molecular Typing and Antimicrobial Susceptibilityof Staphylococcus aureus Strains Isolated from RawMilk, Cheese, Minced Meat, and Chicken MeatSamples", 2017, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, İngilizce.
Korean Journal forFood Science ofAnimal Resources
|
8 |
ELMALI MEHMET, Ulusal, "Kırmızı Et ve Gıda Güvenliği", 2016, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK, Türkçe.
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
|
9 |
ELMALI MEHMET, Ulusal, "Gıda Katkı Maddelerinin Kullanımı İle İlgili Kuruluşlar Yasal Düzenlemeler ve Uluslararası Numaralandırma", 2016, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Turkiye Klinikleri J Food Hyg Technol-Special Topics
|
10 |
PEHLİVANLAR ÖNEN SEVDA,ELMALI MEHMET, Ulusal, "Hatayda tüketime sunulan yöresel peynirlerde Listeria monocytogenes varlığı ve antibiyotik duyarlılığının belirlenmesi", 2016, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Van Veterinary Journal
|
11 |
ELMALI MEHMET,CAN HAYRİYE YEŞİM,YAMAN HİLMİ, Uluslararası, "Prevalence of Listeria monocytogenes in poultry meat", 2015, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, İngilizce.
Food Science and Technology (Campinas)
|
12 |
CAN HAYRİYE YEŞİM,ELMALI MEHMET,karagöz alper, Uluslararası, "Detection of Coxiella burnetii in cows goats and ewes bulk milk samples using polymerase chain reaction PCR", 2015, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, İngilizce.
Mljekarstvo
Erişim Linki
|
13 |
ELMALI MEHMET, Uluslararası, "Effects of Different Concentration of Nisin Lysozyme and Chitosan on The Changes of Microorganism Profile in Produced Çiğ Köfte Turkish Traditional Meat Product Raw Meatball During The Production Stage", 2014, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, İngilizce.
Manas Journal of Engineering
|
14 |
AKSU ELMALI DİLEK,YAKAN AKIN,ELMALI MEHMET,ÖNK KADİR,ŞAHİN TARKAN,DURNA ÖZLEM, Uluslararası, "Effects of plant extracts and essential oil mixtureon breast meat quality of Japanese quails Coturnixcoturnix japonica", 2014, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, İngilizce.
Rev.Med.Vet
|
15 |
Can H Y, Elmalı M, Karagöz A, Öner S, Uluslararası, "Detection of Salmonella spp Salmonella Enteritidis Salmonella Typhi and Salmonella Typhimurium in cream cakes by polymerase chain reaction PCR", 2014, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, İngilizce.
MEDYCYNA WETERYNARYJNA
|
16 |
Elmalı, M., Oner, S., Yaman, H, Uluslararası, "Detection of Listeria monocytogenes by using PCR method in refrigerated ready to eat food consumed in Turkey", 2013, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Med. Weter
|
17 |
ELMALI MEHMET,YAMAN HİLMİ,TEKİNŞEN KEMAL KAAN,ÖNER SÜLEYMAN,Çekin Erhan, Uluslararası, "Inhibitory Effects of Different Decontamination Agents on the Levels of Listeria monocytogenes in the Experimentally Inoculated Raw Beef Samples in the Laboratory Conditions", 2012, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
|
18 |
YAKAN AKIN,AKSU ELMALI DİLEK,ELMALI MEHMET,ŞAHİN TARKAN,MOTOR SEDAT,Can Yeşim, Uluslararası, "Halk Elinde Yetiştirilen Beyaz ve Alaca Kazlarda Karkas ve Et Kalitesi Özellikleri", 2012, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
|
19 |
YAMAN HİLMİ,ELMALI MEHMET,KAMBER UFUK, Uluslararası, "Observation of lactic acid bacteria and yeast populations during fermentation and cod storage in cow s ewe s goats s milk kefirs", 2010, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Kafkas Uni. Vet. Fak. Derg
|
20 |
Kart A, Elmalı M, Yapar K, Yaman H, Uluslararası, "Occurence of Aflatoxin M1 Determined by Elisa in Uht sterilized and Raw Milk Samples Produced in Turkey", 2009, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Asian J. Chem
|
21 |
Tekinşen, K.K., Cebirtay, M.A. ve M. Elmalı, Ulusal, "Konya Küflü Peyniri", 2009, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Akademik Gıda
|
22 |
Kamber U., Elmalı, M. ve H. Yaman, Ulusal, "Microbiological and Chemical Properties of Gravier cheeses", 2008, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Atatürk Üni. Vet. Bil. Derg
|
23 |
Yapar, K., Elmalı, M., Kart, A., ve H. Yaman, Uluslararası, "Aflatoxin M1 Levels In Different Type of Cheese Products Produced In Turkey", 2008, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Medycyna Weterynaryjna
|
24 |
Kart, A. Elmalı, M., Yapar, K., ve Yaman, H, Uluslararası, "Occurrence of Zeranol in Ground Beef Produced in Kars Turkey", 2008, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
J. Animal and Veterinary Advances
|
25 |
Sabuncuoglu, N., Coban, O., Bayraktar, M., Elmali, M., Ekici, K., ve Ceylan, Z.G, Uluslararası, "Survey of slaughter plants from an animal welfare standpoint in eastern Turkey", 2008, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Animal Welfare
|
26 |
ATABAY HALİL İBRAHİM,ÜNVER AHMET,ŞAHİN MİTAT,OTLU SALİH,ELMALI MEHMET,YAMAN HİLMİ, Uluslararası, "Isolation of various Arcobacter species from domestic geese Anser anser", 2008, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Veterinary Microbiology
|
27 |
ELMALI MEHMET,YAPAR KÜRŞAD,KART ASIM,YAMAN HİLMİ, Uluslararası, "Aflatoxin M1 Levels in Milk Powder Consumed in Turkey", 2008, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
J. Animal and Veterinary Advances
|
28 |
KAMBER UFUK,Gökçe Halil İbrahim,ELMALI MEHMET, Uluslararası, "Clostridium perfringens and Its Toxin in Minced Meat from Kars Turkey", 2007, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Food Additives and Contaminants
|
29 |
TEKİNŞEN KEMAL KAAN,ELMALI MEHMET, Uluslararası, "Microbiological quality of UHT milk consumed in Turkey", 2007, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Int. J. Safety
|
30 |
ELMALI MEHMET,YAMAN HİLMİ,ULUKANLI ZEYNEP,TEKİNŞEN KEMAL KAAN, Uluslararası, "Microbiological and Some Chemical Features of The Pastrami Sold In Turkey", 2007, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Medycyna Weterynaryjna
|
31 |
ELMALI MEHMET,ULUKANLI ZEYNEP,YAMAN HİLMİ, Uluslararası, "Hygienic Quality of the Cream Pastries In Turkey", 2007, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Arch. Lebensmittelhyg
|
32 |
Ulukanlı, Z., Genctav, K., Tuzcu, M., Elmalı, M., ve H. Yaman, Uluslararası, "Detection of E coli 0157 H7 from The Sheep and Goats Raw Milk In Turkey", 2006, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Indian Vet. J
|
33 |
Yaman, H., Cetinkaya, A., Elmalı, M. ve Karadağoğlu G, Uluslararası, "Prediction of Consumer Acceptability of Flavoured Youghurts by Sensory Measures In Turkey", 2006, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Pakistan J. Nut
|
34 |
YAMAN HİLMİ,ULUKANLI ZEYNEP,ELMALI MEHMET,ÜNAL YÜCEL, Uluslararası, "The Effect of a Fermented Probiotic the Kefir on Intestinal Flora of Poultry Domesticated Geese Anser Anser", 2006, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Rev. Med. Vet
|
35 |
YAMAN HİLMİ,ELMALI MEHMET,ULUKANLI ZEYNEP,TUZCU MEHMET,Gençtav Kenan, Uluslararası, "Microbial Quality of Ice Cream Sold Openly by Retail Outlets In Turkey", 2006, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Rev. Med. Vet
|
36 |
Yaman, H., Elmalı, M.,Karadagoglu, G., ve A. Çetinkaya, Ulusal, "Observations of Kefir Grains and Their Structure from Different Geographical Regions Turkey and Germany", 2006, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Atatürk Üni. Vet. Bil. Derg
|
37 |
ÇETİNKAYA ASYA,YAMAN HİLMİ,ELMALI MEHMET,KARADAĞOĞLU GENCEHAN, Ulusal, "Geleneksel Lezzetler-Kars Gravyer peyniri", 2006, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Gıda Mühendisliği Derg
|
38 |
ÇETİNKAYA ASYA,YAMAN HİLMİ,ELMALI MEHMET,KARADAĞOĞLU GENCEHAN, Ulusal, "Geleneksel Lezzetler- Kars Karın Kaymağı", 2006, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Gıda Mühendisliği Derg
|
39 |
Tekinşen, K.K., ve M. Elmalı, Ulusal, "Taze Civil Çeçil Peynirin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri", 2006, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Atatürk Üni. Vet. Bil. Derg
|
40 |
Elmalı, M., Ulukanlı, Z., ve H. Yaman, Ulusal, "Microbiological Quality of Emulsified Type Meat Products Salami Frankfurter Sausage Sold in Kars", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Erciyes Üni. Vet. Fak. Derg,
|
41 |
Ulukanlı, Z., Karadağ, E., Elmalı, M. ve A. Gürbüz, Ulusal, "Iğdır da Açıkta Satışa Sunulan Bazı Öğütülmüş Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesi", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Selçuk Üni. Vet. Bil. Derg.,
|
42 |
ÇETİNKAYA ASYA,ELMALI MEHMET,KARADAĞOĞLU GENCEHAN,YAMAN HİLMİ, Ulusal, "Geleneksel Lezzetler-Kremalı Kurut", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Gıda Mühendisliği Dergisi
|
43 |
ELMALI MEHMET, YAMAN HİLMİ, Ulusal, "Bitlis Bölgesinde Marketlerde Satılan Bazı Baharatın Mikrobiyolojik Kalitesi", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Erciyes üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
|
44 |
ÇETİNKAYA ASYA,YAMAN HİLMİ,ELMALI MEHMET,KARADAĞOĞLU GENCEHAN, Uluslararası, "A Preliminary Study of Kashar Cheese and Its Organoleptic Qualities Matured In Bee Wax", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Int. J. Safety
|
45 |
ELMALI MEHMET,ULUKANLI ZEYNEP,TUZCU MEHMET,YAMAN HİLMİ,Çavlıı Perihan, Uluslararası, "Microbiological Quality of Beef Doner Kebabs In Turkey", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Arch. Lebensmittelhyg
|
46 |
YAMAN HİLMİ,ELMALI MEHMET,ULUKANLI ZEYNEP,TEKİNŞEN KEMAL KAAN, Uluslararası, "Presence of Campylobacter C Jejuni in Recreational Lake Stream Water and Fresh Fish In Turkey", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Arch. Lebensmittelhyg
|
47 |
Elmalı, M., Yaman, H.,Ulukanlı, Z. ve D.A. Elmalı, Uluslararası, "Determination of Some Chemical and Microbial Parameters of Experimental Turkish Pastrami During Production", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Arch. Lebensmittelhyg
|
48 |
ELMALI MEHMET,YAMAN HİLMİ, Uluslararası, "Microbiological Quality of Raw Meat Balls Produced And Sold In The Eastern of Turkey", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Pakistan J. Nut
|
49 |
Elmalı, M. ve H. Yaman, Ulusal, "Kars ta Tüketilen Yoğurtların Mikrobiyolojik Kalitesi", 2005, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
İstanbul Üni. Vet. Fak. Derg
|
50 |
Elmalı, M., Yaman, H., Ulukanlı, Z. ve K. Gençtav, Ulusal, "Kaz Karkası Kloakası Altlığı İle Kaz Tavuk Ve Bıldırcın Yumurtalarından Campylobacter jejuni nın İzolasyon Ve İdentifikasyonu", 2004, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Selçuk Üni. Vet. Bil. Derg
|
51 |
Yaman, H. ve M. Elmalı, Ulusal, "Çiğ Sütlerde Termofilik Campylobacter C jejuni Varlığının Araştırılması", 2004, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Kafkas Üni. Vet. Fak. Derg
|
52 |
ELMALI MEHMET, Ulusal, "Bitlis te Satışa Sunulan Karkas ve Kıymalarda C jejuni nin Varlığı", 2004, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
İstanbul Üni. Vet. Fak. Derg
|
53 |
Elmalı, M, Ulusal, "Sığırların Bakteriyolojik Et Muayenesi Örneklerinde Termofilik Campylobacter Türlerinin İzolasyon ve İdentifikasyonu Doktora Tezi Özeti", 2004, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Selçuk Üni. Vet. Bil. Derg
|
54 |
Elmalı, M. ve H. Yaman, Ulusal, "Donmuş Piliç Karkaslarında Termofilik Campylobacter Türleri", 2004, Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Gıda Hijyeni ve Teknolojisi, Türkçe.
Kafkas Üni. Vet. Fak. Derg
|