HATAY SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN HATAY HUZUREVİ ZİYARETİ

Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yönetimi, akademik ve idari personelleri, Yaşlı Bakım Programı 2. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile Hatay Huzurevi ziyareti gerçekleştirildi. Huzurevi ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Enes Altuğ, ‘’ Yaşlılarımız milletimizin onur kaynaklarıdır. Yaşlılarımıza sahip çıkmak, onlarla ilgilenmek ve onların hayatlarını devam ettirdikleri süre içerisinde yaşlılarımıza en güzel bakımın verilmesi tüm toplumun vatandaşlık görevidir. Yaşlılarına sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet etmiş olan yaşlılarımızı, yaşlandıkları dönemde memnun etmek ve yaşlılarımıza onların yanında olduğumuzu hissettirmek sorumluluklarımız arasındadır.  Okulumuz personel ve öğrencileri ile gerçekleştirdiğimiz Huzurevi  ziyaretimizin amacı okulumuzda öğrenim gören Yaşlı Bakım Programı öğrencilerinde bir farkındalık oluşturmak ve onlara bu duyguları aşılayarak toplumun temel taşı olan yaşlılarımızla bir araya gelmelerini sağlamaktı.’’ dedi.

Huzurevi ziyareti kapsamında yaşlılara karanfil ve yaş pasta ikramında bulunuldu. Daha sonra öğrencilerin ve okul personelinin yaşlılarla sohbet etmesi ile devam eden ziyaret kapsamında Huzurevinde kalan emekli bir öğretim üyesi ile görüşme yapılarak Yaşlı Bakım öğrencilerine farkındalık amacı ile onlara bir ders kapsamında hayat tecrübe aktarımı yapılması için ön görüşme yapıldı.