Yüksekokulumuzda Uzman Psikolog Esra AKIN ÖZCAN' ın katılımı ile "Gelecek ve İş Kayısı" Semineri" düzenlendi.

Yüksekokulumuz Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Kariyer Danışmanı Öğr. Gör. Yasemin DALKILIÇ’ın koordinatörlüğünde öğrencilere yönelik planlanan  eğitim seminerlerinin üçüncüsü 23.03.2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Yüksekokul öğrencileri, akademisyenler ve idari personellerin yoğun ilgisi ile başlayan seminerin, ilerleyen dakikalarında Psikolog Esra AKIN ÖZCAN interaktif katılım olanaklarını sunması ile eğitici, eğlenceli ve coşkulu bir şekilde gerçekleşti.  Esra AKIN ÖZCAN’ın Öğrencilerle birebir uygulamalar yapması  seminerin daha etkili ve keyifli geçmesini sağladı.

Psikolog Esra AKIN ÖZCAN günümüzün önemli problemlerinden biri olan kaygının ne olduğu, bununla nasıl baş edebileceği konusunda çözüm yolları sundu. İş bulma kaygısını en aza indirgemek için neler yapılabileceği, öğrencilerin kendilerini nasıl daha donanımlı hale getirebilecekleri noktasında görsel ve uygulamalı olarak teknikler öne sürdü. Öğrencilerin kaygılarını minimize etmek ve bakış açılarını değiştirme anlamında, seminer sonrası alınan geribildirimler sonucunda Psikolog Esra AKIN ÖZCAN'ın önemli katkılarda bulunduğu gözlendi.

Öğrencilerin moral ve motivasyonuna olumlu katkılarda bulunulan seminerde, zaman içerisinde seminer konusu öğrencilerle uygulamalı egzersizlerle desteklenerek soru ve cevap olarak devam etti. Seminer sırasında katılımcıların uygulamalara gönüllü olması ve seminer sonrasında davranış ve ifadeleri ile seminer çok başarılı olduğunu ortaya koydu.

Seminer Psikolog Esra AKIN ÖZCAN’e katılımlarından ve vermiş olduğu katkılardan dolayı yüksekokulumuz Müdür Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tayer İŞLER tarafından plaket takdimi ile son buldu.