Engelli Bireylerin Toplumsal Entegrasyonu: Bir Gençlik Farkındalığı Hareketi” AB Gençlik Projesi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ERASMUS + GENÇLİK PROGRAMI 2021/R2 BAŞVURU DÖNEMİ KA152 alanında  “Engelli Bireylerin Toplumsal Entegrasyonu: Bir Gençlik Farkındalığı Hareketi” adlı proje çalışması Avrupa Birliği Projeleri kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur. Dr. Öğr. Üyesi Muhammet BAŞ’ın yürütücülüğünü yapacağı proje 21-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Üniversitemizin ev sahipliğinde; Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Hatay İl Müdürlüğü, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Hatay İl Müdürlüğü, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecektir. 6 AB ülkesinden 36 katılımcı ve PDR bölümünden 9 öğrencinin katılımıyla gençler arasında engelli yaşam farkındalığı yaratacak 14 farklı teorik ve uygulamalı eğitimler, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler düzenlenecektir.