KADEM SANAT TARAFINDAN DÜZENLENEN YARIŞMANIN KAZANANLARI BELLİ OLDU

Sanat ile kadını, kadını sanatın farklı alanları ile buluşturan KADEM derneğinin Sanat çatısı altında temsilcilikleri tarafından düzenlenen ve fakültemiz Radyo ve Televizyon Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Türker Elitaş’ın da jüri üyeleri arasında bulunduğu yarışmanın ödül töreni çevrim içi olarak yapıldı.

KADEM Sanat tarafından "Anadolu'da Kadın", "Göç ve Kadın" ve "Toprak ve Kadın" temalı 3 farklı kategoride düzenlenen yarışmanın ödül töreninde açılış konuşmasını KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu ve KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar yaptı. Jüri üyeleri arasında yer alan oyuncu İpek Tuzcuoğlu, oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, fotoğraf sanatçısı Süleyman Üzümcü, öğretim görevlisi Mahir Yerlikaya, gazeteci Ayşe Olgun ve senarist-yönetmen Faysal Soysal tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Jüri üyeleri arasında yer alan fakültemiz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Türker Elitaş düzenlenen yarışma ile ilgili “ Her üç kategori için gönderilen eserlerin  hepsinin çok başarılı olduğunu, titiz çalışmaların sonucunda elemeye tabi tutulduğunu belirterek, kadının her alanda varlığının ve de başarısının göz ardı edilmemesi temennisinde bulunduğunu ifade etti.

-Yarışmada, "Kısmet" isimli senaryosuyla Müjdat Doğan, "Kıyı" isimli kısa filmiyle Tevfik Kemal Özel, fotoğraf alanında ise Mustafa Kılınç birinci olurken

-"5 Numaralı Şiş" kısa film senaryosuyla Erdem Çiçekgil, "Mektup" isimli kısa filmiyle Tolga Tatlı, fotoğraf alanında Elif Kürleyen yarışmanın ikincileri,

- "Balans" kısa film senaryosuyla Rabia Kaytan, "Göçen Hayatlar" kısa filmiyle Damla Türk,

fotoğraf alanında ise Nihal Döner yarışmanın üçüncüleri oldu.

-"1+1=1" isimli kısa filmiyle Uğur Çiçek jüri özel ödülüne layık görüldü.