MKÜ’de 2.MEDİKAL AMBULANS RALLİSİ DÜZENLENDİ

Kısa adı ATT DER olan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Hatay İl Başkanlığının organize ettiği, Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün ve Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun katkıları ile 2.Medikal Ambulans Rallisi düzenlendi.

Tayfur Sökmen Kampüsünde düzenlenen "Medikal Ambulans Rallisi"nde İlk ve Acil Yardım (Paramedik) Bölüm öğrencileri senaryo gereği simülasyon teknikleri ile makyaj yapılmış yaralı ve hastalara en kısa sürede doğru müdahaleyi yapabilmek için yarıştı.

Ralliyle ilgili açıklamalarda bulunan Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Enes Altuğ, “Elimizden geldiğince tüm paydaşlarla beraber, gönüllü kuruluşlarımızla beraber öğrencilerimizin mesleki becerilerini arttırma noktasında gerekli desteği vermek istiyoruz. Paramedik etkinliklerin mümkün olduğu kadar İl Sağlık Müdürlüğü ve gönüllü kuruluşlarla beraber öğrencilerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, MKÜ’de okuyan öğrencilerimize pratik kazandırmak, yeni başlayacak olanları da bu yaşantıya hazırlayabilmek adına bu medikal ralliyi hazırladıklarını ifade etti.

Beş aşamadan oluşan medikal kurtarma gerçekleştirildiğini ifade eden Tiryaki, “Öğrencilerimiz senaryo gereği patlamada ve kazada nasıl müdahale yapacakları, ileri yaşam desteğini nasıl verecekleri ve hasta taşıma desteği hakkındaki etaplardan geçeceklerdir. Ve bunlar mesleki yaşantılarında büyük bir katkı sağlayacaktır” dedi.

ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, “Hatay’da Medi Ralli’yi 2. defa düzenliyoruz. Buradan mezun olan arkadaşlarımız ileride 112’de ve acil servislerde bizlerle beraber çalışacaklar. Bu yüzden iyi eğitim almalarını çok önemsiyoruz. Üniversitede almış oldukları eğitimi buradaki senaryolarla pekiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım Medi Ralli’de, MKÜ Sağlık Hizmetleri Yüksekokulundan 108 öğrencinin 18 ayrı tim olarak birbiriyle kıyasıya mücadele ettiğini dile getirdi.

Medi Ralli’ye katılan öğrenciler ise bu eğitimlerin kendi açılarından faydalı olduğuna dikkat çekerek mesleğe başladıklarında yabancılık çekmeyeceklerini kaydettiler.

MKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu önünde düzenlenen rallide, öğrenciler, senaryo gereği kaza yapan araçtan yaralı çıkarıp müdahalede bulunma, kalbi duran hastayı hayata döndürme gibi farklı etaplarda mücadele etti.  Hasta ve yaralılara en kısa sürede, en doğru müdahaleyi yapabilmek için yarışan öğrenciler, hakemlerden tam not alabilmek için ter döktü.

Programa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muhammet Enes Altuğ, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Hüseyin Bayramoğlu, Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı.