Futbol Takımımız Birinci Ligde

Üniversitemiz Erkek Futbol Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Futbol Erkekler 2. Lig Grup Müsabakaları sonucunda birinci olarak, gelecek sezon 1. ligde mücadele etmeye hak kazandı.

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen grup müsabakalarına Üniversitemiz Erkek Futbol Takımı dışında Harran Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi Erkek Futbol Takımları katıldı.

Üniversitemiz sırasıyla Mardin Artuklu Üniversitesi’ni 3-0, Iğdır Üniversitesi’ni 3-1, KTO Karatay Üniversitesi’ni 3-0 ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni 7-0’lık skorlarla geçti. Gruptaki tek beraberliğini, Harran Üniversitesi’ne karşı 1-1'lik skorla aldı.

Üniversitemiz Tayfur Sökmen Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı grup müsabakaları sonrasında grubunu lider bitiren erkek futbol takımımız, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Futbol Erkekler 1. Ligine yükselme hakkı elde etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, müsabaka sonrasında üstün başarı elde eden Futbol Takımımızı tebrik ederek takım oyuncuları ile ayrı ayrı sohbet etti.