Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Yeniden Atanan Prof. Dr. Hasan KAYA, Bir Teşekkür Mesajı Yayınladı:

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Hasan KAYA, bir teşekkür mesajı yayınladı:

Prof. Dr. Hasan KAYA, “Yüksek Öğretim Kurulu’nun teveccühü, Cumhurbaşkanımızın takdir ve onayları sonucu ikinci defa Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne atanarak, şehrimize ve ülkemize hizmet edecek olmanın sevincini ve mutluluğunu bir kez daha yaşamaktayım.

Dört yıllık rektörlük görevim süresince, üniversitemizin fiziksel gelişimi, akademik yapılanması ve eğitim-öğretim anlayışıyla kısa zamanda Türkiye’deki üniversiteler arasında iyi bir konuma getirmek amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalar, öğretim üyelerimizin, çalışanlarımızın ve kamuoyunun takdirini kazanmıştır.

Asla vazgeçemeyeceğimiz hedefimiz, bilim insanlarımızın akademik özgürlüklerinin teminat altına alındığı, demokratik, çoğulcu, rekabet edebilen, bilimin ışığında yetişerek yarınları şekillendiren mezunlar üreten bir dünya üniversitesi oluşturmaktır.

Bu bağlamda, çeyrek asrı doldurmuş olan üniversitemizin  gerek fiziksel alt yapısının şekillenmesi, gerek laboratuvar imkanlarının her geçen gün dünya üniversiteleri standartlarına yaklaşması ve gerekse modern eğitim ve öğretim anlayışıyla müfredatlar oluşturmasıyla gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağına olan inancım tamdır.

Üniversitemizin rektörlüğüne ikinci defa atanmam konusunda verilen bu kararın ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını dilerken, beni bu göreve layık görüp desteklerini esirgemeyen Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ ve bana bu görevi yeniden tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a  teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.