Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran İçin Emeklilik Töreni

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran için emeklilik töreni düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Ziraat Fakültesi Dekanı Okan Şener, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mert, akademik ve idari personel ile Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kazım Mavi: “Mustafa Kaplankıran Hocam birçok ilki gerçekleştiren, kendisine verilen birçok görevi layıkıyla yerine getirmiş bir kişidir. 18 yıl süren bahçe bitkileri bölüm başkanlığı sürecinde katkıları tartışılmazdır.“ dedi.

Prof. Dr. Kazım Mavi’den sonra kürseye gelen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Şener: ’’Bu töreni hazırlanmasında emeği geçen herkese ve bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunarım. Gerçekleştirilen fotoğraf gösteriminde çok duygusal anlar yaşadım. O yıllarda aramızda olup da şimdi aramızda olamayan arkadaşları yad ediyorum. Şu an görevi başında olan tüm eğitimci arkadaşlarımızın da görevlerini sonlandıracakları günlere sağlıklı bir şekilde ulaşmalarını temenni ediyor, hepinize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KILINÇ ise “İnsan için en önemli şey güzel hatıralar ile anılmaktır. Arkasında güzellikle anımsanacak izler ve eserler bırakmaktır. Sayın Mustafa Kaplankıran’ın da üniversitemize ve fakültemize üzerinden yıllar geçse de saygıyla hatırlanacak olan büyük katkıları olmuştur. Bundan sonraki dönemlerde görev alacak genç arkadaşlarımızın da geçmişi anımsarken buraya hizmet vermiş herkesin buraya bir tuğla kattığını unutmaması gerekiyor. “ dedi.

Tören Prof. Dr. Mustafa Kaplankıran için kurulan serbest kürsüde sevenlerinin konuşmaları ile devam etti.